Invoering herziening kwalificatiestructuur

IHKS op MBO City: inschrijven nu mogelijk!

08-10-2015

IHKS op MBO City: inschrijven nu mogelijk!

In opdracht van het ministerie van OCW, SBB en MBO in Bedrijf organiseert de MBO Academie jaarlijks MBO City. Hét evenement voor iedereen die het mbo een warm hart toedraagt: van docenten en afdelingsmanagers tot praktijkopleiders. Dit jaar vindt MBO City plaats op maandag 30 november bij CineMec in Ede. De formule met presentaties van inspirerende gastsprekers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap kleurt ook dit jaar het programma. Maar er zijn ook nieuwe elementen, zoals pop-up presentaties over de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur.

Meer ruimte om te netwerken en te ontmoeten
Deze editie verzilvert de organisatie enkele wensen van de MBO City-bezoekers. Zo bepalen sprekers nu zelf hoeveel tijd zij nodig hebben. Hierdoor zijn er nu ook presentaties van 30 minuten. Dit zorgt voor meer ruimte om te netwerken en te ontmoeten. Ook geven enkele sprekers hun presentatie twee keer. Daarnaast is de beursvloer terug van weggeweest.

Pop-up presentaties over invoering nieuwe kwalificatiestructuur
Een andere belangrijke verandering is de programmering van zogeheten pop-up presentaties op MBO City. Dit zijn korte interactieve workshops voor kleinere groepen waarin u met professionals van gedachten kunt wisselen over onderwijskundige zaken, zoals de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur in 2016. Zo geven adviseurs van de MBO Raad een presentatie over keuzedelen in de bbl en delen diverse scholen hun ervaringen over het inrichten van hun onderwijs en de examinering op basis van nieuwe kwalificatiedossiers. Vanaf half 11 tot en met half vier is er elk half uur een pop-up presentatie.

Programma en inschrijven
Het programma van MBO City is bijna rond. Op de website staan de namen van de sprekers, pop-up presentaties en productpresentaties vermeld die op dit moment bekend zijn. Elke week wordt de informatie aangevuld. U kunt zich nu al inschrijven via de site van MBO City. Tip: bezoek MBO City met uw onderwijsteam. U profiteert dan van de groepskorting die MBO City geeft aan teams met een omvang vanaf tien personen. Geïnteresseerd? Stuur een mailbericht naar info@mboacademie.nl. De organisatie neemt dan contact met u op en verzorgt de inschrijving van uw team.

Meer informatie
www.mbocity.nl