Invoering herziening kwalificatiestructuur

Etalageconferentie IHKS: Bezoekers zeer positief

17-02-2016

Etalageconferentie IHKS: Bezoekers zeer positief

Eind januari organiseerde het Servicepunt IHKS, in nauwe samenwerking met het Servicepunt examinering mbo, regie-organisatie Herziening MBO en een aantal scholen, een etalageconferentie in Bunnik. Tijdens de conferentie, die de gehele dag duurde, werden bezoekers aan de hand van zeven thema’s geïnformeerd over de invoering van de herziene kwalificatiestructuur. Onder de bijna 500 aanwezigen is na afloop een tevredenheidsonderzoek gehouden. Zo'n 42% van de bezoekers heeft de vragenlijst ingevuld.

Goede aansluiting
Uit het onderzoek komt naar voren dat 94% de inhoud van de bijeenkomst aan vond sluiten bij de actuele werkzaamheden rondom die invoering van de herziene kwalificatiedossiers. Op een schaal van 1 tot 5 was 57% zeer tevreden over de conferentie en gaf 16% zelfs de maximale score.

Nog een keer
Naast complimenten over de inhoud van de gegeven workshops en presentaties, kreeg het servicepunt ook het verzoek om een soortgelijke conferentie nogmaals te organiseren. Tot slot werd gevraagd om meer aandacht te besteden aan good practices vanuit de scholen. Hier is direct gehoor aan gegeven. Op www.ihks.nl worden per thema goede praktijkvoorbeelden uitgelicht en ook via het twitteraccount @servicepuntihks worden deze voorbeelden regelmatig genoemd.